Website volledig in het Nederlands bekijken

Dirigent gezocht!

Het Edes Orkest is momenteel op zoek naar een nieuwe dirigent.
Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op.

Roger Ritzen (dirigent van 2012 tot 2015)

Vanaf september 2012 is Roger Ritzen benoemd als dirigent van Het Edes Orkest.

Roger studeerde klassieke en lichte muziek (saxofoon) in Maastricht. Hij was bijna 15 jaar als saxofonist verbonden aan de Koninklijke Philharmonie van Bocholtz waar hij onder Heinz Friesen speelde in de hoogste concertafdeling. Als freelance saxofonist speelde Roger in tal van harmonieorkesten, militaire orkesten en symfonieorkesten in binnen- en buitenland. Hij was verbonden als docent saxofoon en klarinet aan de muziekschool van Aken. Binnen de amateur-blaasmuziek verzorgde hij vele workshops in de Benelux en Duitsland.
Roger werkte veelvuldig mee aan radio en televisieproducties voor de NOS, de Belgische BRT en de Duitse WDR.

Tegenwoordig legt hij zich steeds meer toe op het dirigeren. Zo is hij als assistent-dirigent verbonden aan het Symfonisch Blaasorkest Nijmegen en dirigent van het Harmonie Orkest van Lent (Nijmegen).

Mark Snitselaar (dirigent van 2003 tot 2012)

Mark Snitselaar (1978) studeerde klarinet aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Frans DeJong en Lars Wouters van den Oudenweijer. In 2007 rondde hij de Voortgezette Kunst Opleiding (tweede fase) cum laude af met o.a. Nederlandse premières het van twee werken van Berthold Goldschmidt. Mark volgde masterclasses bij onder andere Andrew Marriner en Charles Neidich. Basklarinetlessen volgde hij bij Henri Bok (Codarts Rotterdam) en Davide Lattuada (KCO).

Naast zijn activiteiten als klarinettist is Mark werkzaam als dirigent. Van 2003 tot 2012 was hij als artistiek leider en dirigent verbonden aan Het Edes Orkest. In de concerten van Het Edes Orkest werkte Mark samen met diverse solisten. In 2004 dirigeerde hij het Concerto voor percussie en orkest van Darius Milhaud met Rutger Schehrer als solist. In 2007 werkte hij samen met pianist Wouter Bakker in de Rhapsodie in Blue van Gershwin en met Jules van de Loo (saxofoon) in het saxofoonconcert van Binge. Een jaar later leidde de samenwerking met violiste Janneke Zegveld tot een mooie uitvoering van het vioolconcert van Max Bruch. Een van de absolute hoogtepunten was het programma "De Liefde" op 14 februari 2009, waarin Mark werken van Smetana en Prokofjev dirigeerde, naast Casanova van Johan de Meij, waarin Mariëtte Gort (cello) soleerde. In de productie "Tonen in Relatie", een samenwerking tussen toneelvereniging MARE uit Bennekom en Het Edes Orkest dirigeerde Mark in 2005 de speciaal voor de productie geschreven muziek van componist Paul Prenen. In 2012 nam hij afscheid van Het Edes Orkest met een concert waarin het tweede hoornconcert van Richard Strauss werd gespeeld door Sander van Dijk en waarin Mark verder onder andere de Haydn Variaties van Johannes Brahms dirigeerde.

(bron: marksnitselaar.com)