Volle kerk bij gezamenlijk concert

De oude kerk in Ede zat vrijdag 16 november afgeladen vol, voor het gezamenlijke concert van Het Edes Orkest en Christelijke Oratoriumverening Excelsior Ede. Onder de belangstellenden waren ook burgermeester René Verhulst en wethouder Hester Veldman-Kamp van cultuur. De avond werd geopend met een gezamenlijk werk voor koor en orkest: Die Deutsche Messe van Schubert. Het koor vervolgende het optreden met Psalm 42 van Mendelsohn waarbij sopraan Margreet Rietveld de solo’s voor haar rekening nam en Elly Meijer de pianobegeleiding. Hierna volgde  het gezamenlijke Cantique de Jean Racine van Fauré en Het Edes Orkest bracht Ouverture für Harmoniemusik van Mendelsohn ten gehore, gevolgd door het Ave Maria van Bach samen met de soliste. Na een staande ovatie kreeg het publiek nog een prachtige toegift: het Hallelujah uit Händel’s Messiah. Het volgende optreden van Het Edes Orkest is bij de Volkskerstzang in Bennekom op zondag 23 december.

Save the date! 16 november: gezamelijk concert met COV Excelsior

Vanavond 2 juni: jubileumconcert in 'de Kei'

Het Edes Orkest bestaat 15 jaar. Ter ere van deze gelegenheid vindt vanavond het jubileumconcert plaats in 'De Kei', Peppelensteeg 12a, Ede. De aanvang is om 20:00 uur en kaarten zijn te koop aan de deur.

Het Edes Orkest zal voor de pauze een klassiek programma ten gehore brengen rond het thema 'Rusland'. Tijdens enkele van deze werken zal er een harpiste meespelen. Na de pauze wordt er lichte muziek uitgevoerd met medewerking van het Triple B Jazz Combo.

Het orkest staat onder leiding van dirigente Madeleine Boertje. Het publiek zal vanavond ook kennismaken met andere muzikale kwaliteiten van Madeleine, terwijl het orkest dan even gedirigeerd wordt door Hendry van Loo. Geen onbekende voor het orkest, aangezien hij de honneurs waarnam toen Madeleine met zwangerschapsverlof was.

De orkestleden hebben er zin in en zitten bijna klaar voor de generale repetitie. We hopen u vanavond te begroeten!

Voorbereidingen jubileumconcert in volle gang

Donderdag 5 april jongstleden was de eerste repetitie samen met het Triple B Jazz Combo uit Bennekom voor het jubileumconcert op zaterdag 2 juni 2018 in De Kei. We hebben afspraken gemaakt over de solo’s en over hoe vaak delen van de muziek herhaald worden. Bovenal hebben we veel samen geoefend, zodat we steeds meer gevoel bij de muziek krijgen en op elkaar ingespeeld raken. De komende tijd zal er vaker samen met het combo gerepeteerd worden. Het belooft een prachtig concert te worden!

De repetitie vond plaats onder leiding van waarnemend dirigent Hendry van Loo. Onze vaste dirigente Madeleine Boertjes heeft namelijk zwangerschapsverlof. Gelukkig hebben we in Hendry van Loo een bekwame vervanger gevonden.

Geslaagd optreden bij Cultureel Café Dante

Op donderdag 22 februari 2018 mocht Het Edes Orkest een optreden verzorgen bij Cultureel Café Dante. Het was een thuiswedstrijd, want het optreden vond plaats in Cultura. Er zijn een aantal werken gespeeld met een Russisch tintje, te weten: Korobushka van Michael Story, Andante Cantabile van Tschaikowsky en Old Russian Romances van Franco Cesarini. We sloten af met het vierde en laatste deel uit Cossack Folk Dances eveneens van Franco Sesarini. Een uitgebreider verslag met prachtige foto's is te vinden op de website van Cultureel Café Dante.

 

concert 20 mei 2017

Zaterdag 20 mei 2017 heeft Het Edes Orkest een ambitieus concert met een divers karakter ten gehore gebracht. In het lieflijke Erica kerkje in Ede werd een prachtig concert met een Scandinavisch tintje uitgevoerd. Voor de pauze overwegend klassieke werken met als hoogtepunt toch wel het Het Klarinettenconcert van Stamitz waarin de eerste klarinettist Gijs de Vries prachtig soleerde. Na de pauze maakte het orkest een reis langs lieflijke bergen en landschappen maar ook waren wij toehoorder bij een bloedstollende schaakwedstrijd uit de musical Chess en het lied Gabriella"s Song uit de film "As it is in Heaven "werd prachtig gezongen door de dirigente (!) Madeleine Boertje. Het was een prachtige avond waarvan iedereen heeft genoten.

concert 20 mei 2017

Met dit druilerige weer komen wij al helemaal in Scandinavische sferen. Het orkest oefent hard om u zaterdag 20 mei op een prachtig concert te kunnen trakteren. KAARTEN zijn nog te koop. Bij de leden zelf of 20 mei aan de deur. Tevens kunt u daar lootjes kopen voor onze loterij zodat u na het concert niet alleen met een warm Scandinavisch gevoel naar huis gaat maar wellicht ook nog met een leuke prijs. Het Edes Orkest hoopt u te mogen ontvangen op 20 mei .

Zaterdag 20 mei 2017

Zaterdag 20 mei 2017

Het Edes Orkest speelt zaterdag 20 mei (aanvang 20.00 uur) o.a. het Klarinettenkonzert van C.Stamitz met als solist Gijs de Vries. En Gabriella"s Song wordt gezongen door een verrassende soliste.

1 2 3 4 5 >