Madeleine Boertje (april 2015 - heden)

Op het conservatorium in Rotterdam heeft Madeleine dwarsfluit als hoofdvak gestudeerd en daarnaast voor Docent Muziek. Nadat zij was afgestudeerd in Rotterdam is zij hafa-directie gaan studeren bij Gerrit Fokkema en later bij Gerhart Drijvers op de Bourdon Hogeschool. Op 21 juni 2014 is zij met mooie commentaren van o.a. Jan Stulen en Gert Jansen afgestudeerd.

Zowel als fluitiste in diverse orkesten als in haar directiestudie en -werkzaamheden heeft zij ruime ervaring opgedaan met een breed repertoire en orkesten van uiteenlopend niveau.

Naast dirigent van Het Edes Orkest, Stedelijk blaasorkest Spijkenisse en Harmonie Arti uit Alphen aan de Rijn is Madeleine ook dirigent van Sootjevisch, een driestemmig dameskoor + combo uit Zevenhuizen.

Madeleine is zeer ambitieus. Ze heeft daarom in juni 2016 meegedaan aan The Young Conductor Awards, waarbij jonge ambitieuze dirigenten hebben gestreden om een plek in de finale.  De finale heeft zij net niet gehaald; ze werd zesde van de 24 dirigenten die waren geselecteerd om mee te doen.

Tijdens haar repetities wil zij het beste uit zichzelf halen; Ze bereid haar  repetities daarom zeer zorgvuldig voor. Ook wil ze het beste halen uit de individuele spelers in het orkest. Of het nu een opleidingsorkest is of een eerste divisieorkest, ze streef ernaar om een efficiënte manier van repeteren te combineren met een ontspannen en prettige werksfeer.

‘Ik deel graag met mijn orkesten de ambitie om samen toe te werken naar een mooie muzikale prestatie. Echt muziek maken staat bij mij voorop. Ik werk daarom als dirigent veel aan klank, balans, zuiverheid, frasering en muzikale beleving. Dan kan je het publiek raken en hen een prachtige avond bezorgen’.

Roger Ritzen (dirigent van 2012 tot 2015)

Vanaf september 2012 is Roger Ritzen benoemd als dirigent van Het Edes Orkest.

Roger studeerde klassieke en lichte muziek (saxofoon) in Maastricht. Hij was bijna 15 jaar als saxofonist verbonden aan de Koninklijke Philharmonie van Bocholtz waar hij onder Heinz Friesen speelde in de hoogste concertafdeling. Als freelance saxofonist speelde Roger in tal van harmonieorkesten, militaire orkesten en symfonieorkesten in binnen- en buitenland. Hij was verbonden als docent saxofoon en klarinet aan de muziekschool van Aken. Binnen de amateur-blaasmuziek verzorgde hij vele workshops in de Benelux en Duitsland.
Roger werkte veelvuldig mee aan radio en televisieproducties voor de NOS, de Belgische BRT en de Duitse WDR.

Tegenwoordig legt hij zich steeds meer toe op het dirigeren. Zo is hij als assistent-dirigent verbonden aan het Symfonisch Blaasorkest Nijmegen en dirigent van het Harmonie Orkest van Lent (Nijmegen).

Mark Snitselaar (dirigent van 2003 tot 2012)

Mark Snitselaar (1978) studeerde klarinet aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Frans DeJong en Lars Wouters van den Oudenweijer. In 2007 rondde hij de Voortgezette Kunst Opleiding (tweede fase) cum laude af met o.a. Nederlandse premières het van twee werken van Berthold Goldschmidt. Mark volgde masterclasses bij onder andere Andrew Marriner en Charles Neidich. Basklarinetlessen volgde hij bij Henri Bok (Codarts Rotterdam) en Davide Lattuada (KCO).

Naast zijn activiteiten als klarinettist is Mark werkzaam als dirigent. Van 2003 tot 2012 was hij als artistiek leider en dirigent verbonden aan Het Edes Orkest. In de concerten van Het Edes Orkest werkte Mark samen met diverse solisten. In 2004 dirigeerde hij het Concerto voor percussie en orkest van Darius Milhaud met Rutger Schehrer als solist. In 2007 werkte hij samen met pianist Wouter Bakker in de Rhapsodie in Blue van Gershwin en met Jules van de Loo (saxofoon) in het saxofoonconcert van Binge. Een jaar later leidde de samenwerking met violiste Janneke Zegveld tot een mooie uitvoering van het vioolconcert van Max Bruch. Een van de absolute hoogtepunten was het programma "De Liefde" op 14 februari 2009, waarin Mark werken van Smetana en Prokofjev dirigeerde, naast Casanova van Johan de Meij, waarin Mariëtte Gort (cello) soleerde. In de productie "Tonen in Relatie", een samenwerking tussen toneelvereniging MARE uit Bennekom en Het Edes Orkest dirigeerde Mark in 2005 de speciaal voor de productie geschreven muziek van componist Paul Prenen. In 2012 nam hij afscheid van Het Edes Orkest met een concert waarin het tweede hoornconcert van Richard Strauss werd gespeeld door Sander van Dijk en waarin Mark verder onder andere de Haydn Variaties van Johannes Brahms dirigeerde.

(bron: marksnitselaar.com)